13 september 2020
15:00

Tillberga

Referat: Tellus bandy - Tillberga

Dagens motstånd Tellus som vann fjolårets allsvenska och denna säsong spelar i Elitserien och då i den nybyggda hallen i Stockholm, som TB premiärspelade i. Den hallen blir verkligen ett lyft för bandyn i Stockholm.
Matchen började för Tillberga trevande, det verkade som grabbarna hade respekt och inte vågade spela ut. Efter 10 min så började det släppa och Tillberga kom mer och mer in i matchen och vågade hålla bollen och värdera mera. Det resulterad i längre anfall och mer variation i spelet. Efter 16 minuter kunde Tillberga ta ledningen efter ett fint anfall där LInus Björklund gick runt på kanten och spelade in till en vid straffpunkten helt fristående Figge Nilsson som tämligen enkelt kunde göra sitt första mål i seniorsammanhang. Tellus kom snabbt tillbaka och kunde 3 min senare kvittera och gick sedan ifrån till en 3-1 ledning i halvtid efter att ha tagit vara på några Tillberga misstag. I andra halvlek ökade Tellus på till 4-1 innan Tillberga mer eller mindre tog över och sista 20 minuterna var det en klar TIllberga dominans och Tellus såg verkligen trötta ut. 4-2 kom med 20 minuter kvar efter att Niklas Engström tog bollen av en Tellusspelare och tog sedan ett skott som gick i mål. 10 minuter serare efter ett fint anfall fick Emil Juhlén skottläge. Ett skott som målvakten räddade men returen slog Edvin Porswald i mål. Sedan fanns det bud för ytterligare TIllberga mål men Tellus höll undan.